50-jarig Rotterdam United eert leden

50-jarig Rotterdam United eert leden

4 april 2023 8:45

Simon Kalika

Zaterdag 1 april 2023 zal voor altijd een hele belangrijke dag zijn in de clubgeschiedenis van Rotterdam United. De club bestaat 50 jaar en leeft als nooit te voren. Vanwege Corona maatregelen kon het 50 jarig bestaan niet gevierd worden, maar had het vandaag wel de mogelijkheid om clubiconen alsnog te eren.

De dag begon mooi. Het eerste elftal speelde thuis tegen het sterke Hermes DVS. Toen Rotterdam United na rust tegen een 0-2 achterstand aankeek, leek de wedstrijd gespeeld. Maar na het inbrengen van een extra invaller in de naam van Suleimane Seidi kantelde de wedstrijd volledig. Binnen twintig minuten brachten Suleimane Seidi 3x en Devanio Fortes Rotterdam United op een terechte 4-2 voorsprong. In blessuretijd werd het nog 4-3, maar kwam Rotterdam United niet meer in de problemen.

Na de wedstrijd liep de kantine vol en was daar het officiële gedeelte. Allereerst werden de vrijwilligers Iwan Hooghoud, Tommy Mendeszoon, Vincent Satimin, Rachid Anzagh en Balraam Lala bedankt voor hun vele jaren trouwe dienst voor onze prachtige vereniging. Zij kregen uit handen van Simon Kalika een mooie bos bloemen, Merci chocolade, het wedstrijdshirt van Rotterdam United en een unieke Paasei in de clubkleuren uitgereikt.

In deel twee werden er nog een aantal clubiconen geëerd door de KNVB. Namens de KNVB was Ed Goverde aanwezig en hij reikte Eugene Benita, Ashwin Hanoeman, Suradj Kalika en Soeridj Ponit de zilveren speld uit. Jinny Gayadien ontving als voorzitter de gouden speld. Geheel onverwacht werd ook Simon Kalika geëerd. Onder toeziend oog van zijn gehele familie en kleinkinderen (zij waren wel op de hoogte) kreeg ook hij de zilveren speld uitgereikt.

Vervolgens was het de beurt aan Jimmy Lachman. Meer dan 30 jaar zet hij zich al in voor Rotterdam United. Als Wedstrijdsecretaris en als bestuurder was hij een van de belangrijkste gezichten van de club. Rotterdam United is dan ook super trots met de onderscheiding die hij kreeg namelijk lid van verdienste van de KNVB. Een titel die hij ook absoluut verdiend.

Tot slot werd Donny Scharloo nog in het zonnetje gezet. Hij is nu 10 maanden bij de club, nadat zijn club Leonidas ongelukkig ophield te bestaan. Sinds zijn komst bij Rotterdam United is er zoveel positieve energie vrijgekomen binnen club, waardoor iedereen super gemotiveerd is geraakt om nog een stapje extra te zetten.

Bron: Bestuur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!