Nieuws - SV Rotterdam United

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuws

Nieuws

  Rust in vrede, Gerrit Vlaminge

Afgelopen weekend hebben wij het droeve bericht ontvangen dat Opa Gerrit (Vlaming) reeds enige tijd geleden overleden is. 

Dit was een schok voor een ieder die hem kende binnen onze vereniging.

Het gebeurde wel eens vaker dat we hem een tijdje niet zagen, en dan plotseling stond hij op zaterdagochtend in de kantine ‘Hallo allemaal’! Bleek hij op vakantie te zijn geweest naar Indonesië of op familiebezoek. Gezellig met een biertje aan de bar kwamen de verhalen los over vroegere avonturen, zijn leven in Indonesië en zijn werk bij de belastingdienst. Voor iedereen een vriendelijk woord.

Het nieuwe seizoen was echter begonnen en we hadden hem nog niet gezien, noch telefonisch kunnen bereiken. Hij werd gemist.

Opa Gerrit was namelijk een trouwe bezoeker van de jeugdwedstrijden op zaterdagmiddag en was ook met enige regelmaat te vinden bij de thuiswedstrijden van het 1ste elftal op zondag.

Wij kende opa Gerrit als een vrolijke en gezellige baas, altijd in voor een praatje en een grapje. Naast zijn liefde voor voetbal hield hij ook erg van de Surinaamse keuken en kon zichtbaar genieten van een broodje kip kerrie.

Onverwacht en aangedaan nemen wij hiermee afscheid van Gerrit Vlaminge, een mooi mens is van ons heen gegaan.

Maar achter de tranen schuilt de glimlach van herinnering. 
Opa Gerrit, rust zacht…

Namens s.v. JHR wensen wij alle nabestaanden veel sterkte toe.

50-jarig Rotterdam United eert leden

4 april 8:45  Zaterdag 1 april 2023 zal voor altijd een hele belangrijke dag zijn in de clubgeschiedenis van Rotterdam United. De club bestaat 50 jaar en leeft als nooit te voren. Vanwege Corona maatregelen kon het 50 jarig bestaan niet gevierd worden, maar had het vandaag wel de mogelijkheid om clubiconen alsnog te eren. De dag begon mooi. Het eerste elftal speelde thuis tegen het sterke Hermes DVS. Toen Rotterdam United na rust tegen een 0-2 achterstand aankeek, leek de wedstrijd gespeeld. Maar na het inbrengen van een extra invaller in de naam van Suleimane Seidi kantelde de wedstrijd volledig. Binnen twintig minuten brachten Suleimane Seidi 3x en Devanio Fortes Rotterdam United op een terechte 4-2 voorsprong. In blessuretijd werd het nog 4-3, maar kwam Rotterdam United niet meer in de problemen. Na de wedstrijd liep de kantine vol en was daar het officiële gedeelte. Allereerst werden de vrijwilligers Iwan Hooghoud, Tommy Mendeszoon, Vincent Satimin, Rachid Anzagh en Balraam Lala bedankt voor hun vele jaren trouwe dienst voor onze prachtige vereniging. Zij kregen uit handen van Simon Kalika een mooie bos bloemen, Merci chocolade, het wedstrijdshirt van Rotterdam United en een unieke Paasei in de clubkleuren uitgereikt. In deel twee werden er nog een aantal clubiconen geëerd door de KNVB. Namens de KNVB was Ed Goverde aanwezig en hij reikte Eugene Benita, Ashwin Hanoeman, Suradj Kalika en Soeridj Ponit de zilveren speld uit. Jinny Gayadien ontving als voorzitter de gouden speld. Geheel onverwacht werd ook Simon Kalika geëerd. Onder toeziend oog van zijn gehele familie en kleinkinderen (zij waren wel op de hoogte) kreeg ook hij de zilveren speld uitgereikt. Vervolgens was het de beurt aan Jimmy Lachman. Meer dan 30 jaar zet hij zich al in voor Rotterdam United. Als Wedstrijdsecretaris en als bestuurder was hij een van de belangrijkste gezichten van de club. Rotterdam United is dan ook super trots met de onderscheiding die hij kreeg namelijk lid van verdienste van de KNVB. Een titel die hij ook absoluut verdiend. Tot slot werd Donny Scharloo nog in het zonnetje gezet. Hij is nu 10 maanden bij de club, nadat zijn club Leonidas ongelukkig ophield te bestaan. Sinds zijn komst bij Rotterdam United is er zoveel positieve energie vrijgekomen binnen club, waardoor iedereen super gemotiveerd is geraakt om nog een stapje extra te zetten.

106x gelezen

Voetbaldagen bij Rotterdam United!

4 april 8:45  Ben jij een topspeler? Doe dan mee aan de open voetbaldagen! Wil jij graag op hoofdklasse of divisie niveau spelen? Geef je dan op voor de voetbal opendagen bij Rotterdam United. Onze open dagen zijn op diverse zondagen. Start zondag 16 april. Wil jij meedoen? Stuur dan een whatsapp bericht met je naam en geboortedatum, dan hoor jij van ons wanneer jij mee kan trainen. 06-52476633 of 06-41299326 Rotterdam United RAFE voetbalvereniging uit westmeer »

85x gelezen

Benvindo Westdijk verlengt bij Rotterdam United!

24 februari 12:15  Benvindo Westdijk gaat door bij Rotterdam United. De jonge talentvolle trainer presteert uitstekend en draait in de top van de 4e klasse mee. Het bestuur is dan ook zeer content met de verlenging en hoopt dat de trainer verder kan bouwen. “Ik heb een jonge talentvolle groep waar nog veel rek in zit. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om als jeugdtrainer door te schuiven naar de functie van hoofdtrainer. Daarnaast krijgen ook veel jeugdspelers de kans om hier om door te stromen naar het eerste elftal. Dat spreekt mij enorm aan. Het eerste jaar is mij prima bevallen. Natuurlijk zijn er grote verschillen. Bij het eerste team gaat het om resultaat en bij de jeugdspelers om ontwikkeling. Ik probeer bij het eerste team te zoeken naar een combinatie hiervan. Ik vind het belangrijk dat ook zij beter worden. Daarnaast groeit de vereniging op alle vlakken. De clubleiding is druk bezig met de aanstaande nieuwbouw. Hier komt een van de mooiste sportcomplex van Rotterdam. Er staan mooie dingen te gebeuren in Rotterdam West en daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren”. Aldus Benvindo Westdijk.

122x gelezen

AANKONDIGING

23 februari 10:45  BESTE LEDEN VAN ROTTERDAM UNITED HELAAS MOET DOOR PLOTSELINGE ,TRIESTE FAMILIE OMSTANDIGHEDEN VAN DE VOORZITTER DE ALV VAN VANDAAG VERPLAATST WORDEN. HET BESTUUR ZAL SPOEDIG EEN NIEUWE DATUM BEKEND MAKEN.

120x gelezen

ALV 9 Maart 2023 om 19:30

20 februari 18:15  AGENDA - Terugblik - Financiën - Nieuw complex - Toekomst - 3 jaar. - Vragen - Einde Samenstelling bestuursleden. Nieuwe kandidaten voor ALLE functies, dus ook het dagelijks bestuur kunnen zich op deze avond aanmelden. Of via info@rdamunited.nl. Deze kunnen dan op de eerst volgende ALV, voor het einde van de competitie worden bekrachtigd. Gr Simon S. Kalika

94x gelezen

Nieuwjaarsreceptie

28 december 17:00  Zaterdag 7 januari nieuwjaarsreceptie Beste Rotterdam United lid, hierbij nodigen we je uit voor de nieuwjaarsreceptie bij Rotterdam United. Deze uitnodiging is bedoeld voor onze leden, vrijwilligers, oud-leden en mensen met een warm hart voor Rotterdam United. Het zal een leuke middag zijn op club. Zijn er diverse oefenwedstrijden, toespraak van de voorzitter en gaan we proosten op het nieuwe jaar. Natuurlijk zijn ook de beste oliebollen van het land aanwezig. Programma: 11.30 oefenwedstrijd 1e elftal veld 1 11.30 oefenwedstrijd jeugd veld 3 14.00 toespraak voorzitter 14.15 proosten op 2023 Kortom geen reden om weg te blijven. Kijk uit met vuurwerk en tot 7 januari.

147x gelezen

Aankondiging ALV

7 november 11:00  Beste Leden, Hierbij willen wij alle leden uitnodigen voor onze Algemene Leden Vergadering.(ALV) Er zijn een aantal positieve ontwikkelingen ten aanzien van ons complex die het bestuur wil delen. Daarnaast groeien wij enorm en hebben een ledenstop. Wij hopen u allen op 9 Maart 2023 om 19.30 uur te mogen begroeten op ons complex. De agenda volgt nog. Namens het bestuur S Ponit Secretaris

235x gelezen

Benvindo Westdijk nieuwe hoofdtrainer Rotterdam United.

29 april 9:15  Westdijk die in het verleden als speler uitermate succesvol was bij de club uit West, zwaait komend seizoen de scepter bij het eerste elftal van Rotterdam United. De huidige hoofd trainer, Bryan Tjon a fon, blijft gelukkig voor de club behouden en gaat aan de slag als hoofd jeugdopleiding. Het is niet onopgemerkt gebleven dat de jeugd van Rotterdam United enorm groeit en sportief aan de weg timmert. Met het aanstellen van een zwaargewicht als Tjon a fon hoopt de vereniging de jeugdafdeling verder te kunnen professionaliseren. Zoals gezegd neemt Benvindo Westdijk de rol van hoofdtrainer over. De gedreven trainer kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ‘Rotterdam United is een voetbalbolwerk. Alles ademt voetbal bij deze vereniging. Daarnaast heeft het een talentvolle selectie die grotendeels bij elkaar blijft. Met de komst van enkele nieuwe spelers heb ik een aardig team staan. Als trainer ben ik altijd bezig om spelers beter te maken. Betere spelers maken een beter team. Stap voor stap hoop ik mijn team naar een hoger niveau te ontwikkelen’ aldus Westdijk.

678x gelezen

Spits Franklin Janga naar Rotterdam United

29 april 9:00  Franklin Janga stapt na dit seizoen over naar Rotterdam United. Janga geen onbekende ln de Rotterdamse voetbalwereld komt momenteel uit voor AGE. Niets ten nadele van AGE waar ik met fijne mensen werk, is de overstap naar Rotterdam United een logische keuze. Ik heb daar vrienden en familieleden spelen. Daarnaast heeft mijn broertje Rangelo Janga daar jaren in de jeugd gespeeld en uiteindelijk dankzij deze vereniging prof is geworden. De vereniging vervult een belangrijke maatschappelijke rol in de wijk en organiseert veel voetbalactiviteiten voor jeugdspelers. Mensen die mij kennen weten dat ik ook jeugdspelers train, daar ga ik Rotterdam United zeker iets mee doen.

335x gelezen

Het coronavirus en de gevolgen voor het voetbal

23 april 16:15  Beste bestuurder, Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet voor de verenigingen? Duidelijk is dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om jeugd georganiseerd en beheersbaar te laten voetballen bij hun club. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m onder 13 leeftijdscategorie) van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (voortgezet onderwijs, onder 14 t/m onder 19 leeftijdscategorie) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Daar zijn we voorzichtig blij mee. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken. Momenteel zijn we in overleg met de overheid over maatregelen om het voetbal ‘coronaproof’ te maken. Het plan is dat het amateurvoetbal (en vooral het trainen) voorzichtig en gefaseerd weer op gang komt, waarbij we dus beginnen met de jeugd. Wanneer elke keer een nieuwe fase aanvangt, is volledig afhankelijk van de mogelijkheden die de coronamaatregelen van de overheid bieden. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt. Werkgroep KNVB Binnen de KNVB is een werkgroep bestaande uit verschillende disciplines al enige tijd bezig met de voorbereidingen. Nu er groen licht is om hiermee verder te gaan, worden voetbalvormen, trainingen, protocollen en tips (zoals het vaststellen van de beste route om groepsvorming tegen te gaan) verder ontwikkeld om de verenigingen, coaches en vrijwilligers straks goedbeslagen op weg te helpen. Dit laten we ondersteunen door verenigingsadviseurs en technisch jeugdcoördinatoren. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities en het spelen van officiële wedstrijden zullen niet voor het najaar worden hervat. Op dit moment is ook bekend dat de kantines en kleedkamers voorlopig dicht moeten blijven, ouders niet langs de lijn mogen staan en ook niet-leden de gelegenheid moet worden geboden om mee te doen. Ook hiervoor zullen wij met een goed advies komen. Protocol sport Wanneer welke vereniging de deuren heropent voor de jeugd, is afhankelijk van de betreffende gemeente en de club. Deze week heeft de KNVB contact met de VSG (Vereniging Sport en Gemeenten) en sportkoepel NOC*NSF. Naar aanleiding hiervan zal er sportbreed een protocol worden opgesteld om de veiligheid te waarborgen voor alle sportverenigingen in Nederland. Dit protocol hopen we deze week nog te kunnen rondsturen naar onze clubs. We willen vragen om onze berichtgeving hierover de komende dagen goed in de gaten te houden. Het is belangrijk dat de sport en ons voetbal de komende periode weer laat zien hoe belangrijk wij zijn voor een gezonde samenleving, waarin kinderen veilig en verantwoord kunnen sporten. Wij hebben het vertrouwen van het kabinet gekregen om daar op een goede manier invulling aan te geven. We houden jullie dus op de hoogte. Met sportieve groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Jan Dirk van der Zee Directeur-bestuurder Amateurvoetbal

945x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!