Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds Rotterdam richt zich op Rotterdamse kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan het gezinsinkomen niet meer is dan 120% van het wettelijk geldende minimum. Het fonds richt zich op deze doelgroep, zodat financiën nooit een belemmering zijn om kinderen te kunnen laten sporten.

Het Jeugdsportfonds Rotterdam vergoedt de contributie van een sportvereniging. De maximale bijdrage per kind per jaar bedraagt 225 euro.

Indien u in aanmerking komt voor het Jeugdsportfonds dan dient u contact op te nemen met uw intermediair. Het aanvragen van het jeugdsportfonds kan alleen gedaan worden door een intermediair.

Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Denk hierbij aan een leerkracht (basis- en middelbare school), jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Deze professionals kunnen online een aanvraag voor een kind indienen.

Wanneer een aanvraag wordt goedgekeurd maakt het Jeugdsportfonds Rotterdam de contributie direct naar de sportvereniging over. Ouders van kinderen ontvangen dus nooit geld.

Wilt u als ouder/verzorger een aanvraag voor uw kind indienen, neem dan in uw eigen omgeving contact op met een van bovengenoemde professionals. Het Jeugdsportfonds Rotterdam is ondergebracht bij Rotterdam Sportsupport.

Voor vragen over het Jeugdsportfonds kunt u bellen met telefoonnummer 010-4794457 of een email sturen naar rotterdam@jeugdsportfonds.nl.

Voor extra informatie over het Jeugdsportfonds kunt u terecht op de website www.jeugdsportfonds.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!